29.1.08

Auringonpaistetta harmauden keskellä

Pilvi on toipunut mukavasti jalan menetyksestä huolimatta. Tyttö touhottaa välillä niin, että tuppaa jo ihmisäippää kauhistuttamaan, mutta täytyy malttaa mielensä ylihuolehtivuudesta ja antaa neidin itse etsiä rajansa.

Pentujen emoksi ei Pilvi ole ryhtynyt, mutta leikki- ja unikaverina homma sujuu. Välillä vähän "isosiskonakin", kun innostuu pesemään pikkuisia oikein kunnolla. Suurimpia harmeja tuntuu Pilvin mielestä pennuissa olevan se, että huiskaleikeissä pennut eivät anna sille ollenkaan leikkirauhaa. Aina, kun pääsee kunnolla huiskan perässä hyppimisen vauhtiin, joku pikkuvintiöistä kuulee leikin äänet ja singahtaa paikalle huiskan päähän roikkumaan. Jonkun kerran on leikkiminen onnistunut hetken aikaa piilossa verhon tai seinänkulman takana, mutta älykkäät pikkupirpanat ovat löytäneet salakavalat piilopaikat harmillisen nopeasti :D

Pari päivää sitten oli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä, josta Pilvi nautti täysin rinnoin. Auringonvalossa piti käydä kylpemässä kaikissa mahdollisissa lekottelupaikoissa - siirtyen aina paikasta toiseen auringon mukana. Ylimpänä ja alla kuvat pienestä auringonpalvojasta paistattelemassa päivää tiskipöydällä.

23.1.08

Hyvää syntymäpäivää!

Pilvin sisko, Viivi, sai tänään aamuyöstä kolme pientä vauvaa! (Lisää Viivin blogissa)

HURJASTI ONNITTELUJA SINNE!!!

Pilvin pikkuvintiöt kasasivat vauvojen saapumisen kunniaksi serkkukisuille pienen videon. Tässä siis tervetuliaislahja pienokaisille - ottakaahan rennosti ja nauttikaa täysin siemauksin elämän lahjasta!

21.1.08

Mutaatio?

Todistusaineistoa oudosta mutaatiosta
- luppakorvainen abessinialainen! ;)

19.1.08

Iltavilli ja muuta touhotusta

Aika kiitää ja pennut kehittyvät kovaa vauhtia. Joka päivä tuo mukanaan tuhat pientä hassunhauskaa hetkeä ja tilannetta. Kaikkeen ei ehdi kamera mukaan, mutta tässä muutama näpsäytys viimepäiviltä. Lisää kuvia löytyy pentueen kuvagalleriasta.

Morris-setä toimii varsin tunnollisesti pentujen ruokalautasen puhdistuspalveluna. Kiltisti jättikatti nököttää katselemassa pikkuisten possutusta, kunnes kaikkien masut on täynnä. Sitten on aika ruoanjämien tehosiivouksen. Siinä ohessa pentuset tietysti käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja ottavat ilon irti mm. leikkimällä Morris-sedän hännällä:

Isot kissat alkavat olla melkoisen tottuneita pikku vintiöihin. Enää eivät pikkuiset ole niin pelottavia olentoja kuin alussa. Nyt jo välillä leikitäänkin yhdessä. Pikkunassikat opettelevat välillä erilaisia uhotaitoja, pörhistelyjä ja suhinaleikkejä saadakseen vielä pidettyä isompansa aisoissa. Tässä nuoren miehen uhoa kesken iltavillin:

Niin - siis iltavillihän on tärkeä osa vuorokausirutiinia (sijoittuu johonkin alkuaamu-, loppuaamu-, päivä-, iltapäivä-, loppuiltapäivä-, alkuilta-, keski-ilta-, ja 1., 2. ja 3. yövillin lomaan).

Toissailtana iltavilli aloitettiin eteisestä 4 pennun sekä Santun ja Pilvin voimin (Morris vetäytyi tuolille seuraamaan äksöniä) ja jatkui siitä sitten makuuhuoneen ja keittiön väliä, kunnes penskat lössähtivät loppupainia varten ihmisäipän syliin. Hurja oli töminä ja maton lennähtely, kun isot ja pienet karvalapset spurttailivat hirrrrrrmuista vauhtia peräkanaa pitkin poikin:

Melkoista on iltavillin ja painileikkien meno - armoa ei tunneta ja kaverit herätetään leikkeihin säälittä, jos meinaavat vaipua unten maille ennenaikaisesti:

Lopullinen voittaja leikkihetkissä tuntuisi kuitenkin olevan nukkumatti, joka touhotuksen päätteeksi saapuu kerta toisensa jälkeen hiljentämään ikiliikkujat keräämään voimia seuraavaa hömppäsessiota varten:

18.1.08

Lasten leikkejä

Omat ihmislapsemme ovat jo aikuisia, joten pentujen virallisiksi lapsiintotuttajiksi on nimitetty tuttavaperheen ihastuttavat lapsoset. Perheen Sulo-raggari sekä edesmennyt iki-ihana Arttu-kissa ovat koulineet perheen tytöstä ja pojasta hienosti kissojen kanssa toimeentulevan parivaljakon - kiitokset siis pentusilta Sulolle ja Artulle.

Mikäs sen parempaa kuin kunnon bionicle-leikki pienten poikien kesken:

Ja kaiken hauskan päälle on kiva käpertyä lempeän ihmislapsen syliin tassu-kädessä tuutimaan:

Toinen virallinen totuttajalapsi on myös lupaava taiteilijanalku, joka piirsi mm. hauskan kuvan Pilvistä ja pennuista jääkaappimme ovessa ollutta tyhjää tilaa täydentämään:

12.1.08

Jokaisen mamman lisävaruste

Siskokissan, Viivin, blogissa esiintyneestä loistoideasta inspiroituneena, Pilvi päätti myös testailla erilaisia tyynyjä.

Tässä ehdoton ykkönen:
Etuina pehmeys, hyväntuoksuisuus ja ekologinen sähköäsäästävä lämmitysjärjestelmä - - ja ekstrabonuksena satunnainen unten maille tuudittava kehräysääni.

4.1.08

Pentujen paluu

Pilvin pennut saapuivat luoksemme eilen ja melkoista vauhtia on pitänyt. Tässä siis muutama nopea kuva eilisillalta.

Pennut pesässä riehutaudin kourissa.

Ennen unia pitää venytellä oiiiiiiiiiiikein hyvin.

Pennut ovat sopeutuneet yllättävän hyvin. Aika kuluu syödessä, nukkuessa ja ennen kaikkea painiessa ja riehuessa. Hauskinta hauskaa on ihmisestekiipeily ja istuvan-ihmisen-ympärijuoksu. Aivan tajuton tap-tap-tap kuuluu pienistä tassuista, kun neljä karvakasaa viipottaa hännät pystyssä peräkanaa ympäri-ympäri-ympäri.

Kuten odottaa saattoi, Pilvi ei tunnistanut pentuja omikseen. Tutustuminen on kuitenkin käynnissä ja suhinat jo selvästi vähenemään päin. Pennut onneksi ottavat äitinsä temperamentin lunkisti - ovat tainneet huomata, että äiskä se vaan uhoo, mutta ei se mitään tee. :) Hiljalleen, mutta tasaisesti edistyen, Pilvi tutustuu uudelleen lapsosiin.

Tytöt uuvahtivat ihmis-iskän
käsivarrelle kesken kiipeilyharjoitusten