26.4.08

Pihalla

Tänään on taas tulpasynttäriaika. Nimittäin Morris täyttää tänään 4 vuotta ja Pilvi 2. Samaan syssyyn voisi melkein juhlistaa Santtuakin, sillä todellinen syntymäpäivä on rouvalla kuitenkin tuntematon, joten onnittelut nyt sitten samalla Santullekin ja kiitokset koko rakkaalle kolmikolle jälleen yhdestä ihanasta vuodesta :)

Tänään kävi myös K-K -täti vierailulla kissoja tervehtimässä. Kovasti innoissaan Morris esitteli uuttaa kiipeilypuuta ja Santtu höpellyskoreografin taitojaan. Pilvi vuorostaan pääsi kevään ensimmäiselle ulkoilulleen.

Aluksi ruoho tuntui hassulta varpaissa pitkästä aikaa, joten neiti viihtyi palvomassa aurinkoa takapihan pihakalusteilla.

Lopulta ruohoarkuus väheni ja Pilvi kävi tutustumassa kevään kukkiin ja haistelemassa rinteestä löytynyttä hiirenkoloa.

Kunnon Redcheetah's-tytön tapaan Pilvi vältti ansiokkaasti suoraan kameraan katsomisen - neiti on hionut takaraivoposeerauksen taidon jopa niin tehokkaksi, että edes yritykset saada neiden naama kunnolla kuvaan kahdella kameralla vastakkaisista suunnista kuvaamalla ei tuottanut tulosta. Pikkuneidin pää tuntuu kiertävän ympyrää paremmin kuin pöllöillä. :)

18.4.08

Uusi kiipeilypuu

Vanhan raapimapuun lähdettyä pentujen mukana uuteen kotiin, päätimme jokunen päivä sitten väkertää kissoille upouuden raapimisrallikeskuksen.

Siitä se ajatus sitten lähti...


Huom: teeman mukainen työpaita :D :


Kuten aina "iskän" rakennellessa jotain,
Morris osallistui ahkerasti myös kiipeilypuun kokoamiseen.

Nuoriherra tarkkailemassa työmaa-aluetta ja hoitamassa tunnollisesti
kunnon kissa-avustajan yhtä keskeisimmistä tehtävistä:
asettumista juuri siihen kohtaan,
missä on kullakin hetkellä eniten tiellä.


Malttamaton testiryhmä tekemässä laaduntarkastusta
vielä keskeneräiseen rakennelmaan:


Hyvin kelpaa uusi kiipeilypuu
- joskin Pilvi tyytyi toistaiseksi viettämään aamiaislevot
vanhaan tuttuun tapaan makkarissa "iskän" viekussa kehräämässä.

11.4.08

Yöhömppä (video)

Keskiyön jälkeinen iltahömpötys à la Pilvi & Santtu. Yleisön pyynnöstä siis vihdoinkin pikkupätkä videokuvaa - joskin edelleen osa parhaista höpöhypyistä näkyy kuvassa vain epämääräisenä värisotkuna (huippuja nää kännykkäkamerat! not...) ;p

Vai lieneekö tämä vain todiste siitä, että ihka-ehtaa höpöhyppyä ei yksinkertaisesti ole vain tarkoitettu ikipäivänä videolle tai kameralle kaikessa komeudessaan tallennettaman.

Täydellisen höpöhypyn vangitsemista odotellessa lohtuna sentään jossain videon puolivälin uumenissa Pilvin maanmainio maastoutuminen suuren-suuren mattorypyn suojiin ja riemukkaasti onnistunut vaaninta "ah, niin muka-pahaa-aavistamattoman" Santun ilmestyessä suoraan tulilinjalle.

Mutta nyt siis asiaan - eli se video (ja kyllä - meillä on ikuisuusremppa :[ ):

10.4.08

Iloinen yllätys!

Saimme yllätykseksemme Perditan jengiltä tällaisen kunnianosoituksen:


Kiitoksia kovasti todella loistavan kissa-aiheisen blogin kirjoittajille: Virvelle, Misse Perditalle, Nemo Pongolle ja Sirius Scoutille. Siinä on kissoilla emäntä, joka todellakin jaksaa nähdä vaivaa
kissojen aktivointiin, yhteisiin touhuihin ja virikkeistämiseen - jos olisin kissa, tahtoisin ehdottomasti muuttaa Virven luo! :D

Tarkoitus on laittaa tunnustus kiertämään, eli kunniamerkin sääntöjen mukaan: Tunnustuspalkinnon saajan tulee jakaa tunnustus eteenpäin viidelle blogille, joilla on merkitystä. Saajan tulee laittaa blogiinsa tunnustuspalkinnon logo sekä linkki blogiin, jolta on palkinnon saanut.

Tässä siis karvakatraan suosikit. Meille merkitykselliset:

Tassunjälki : Karvakavereitten - Toschan, Mambon ja Salsan sekä nyt myös Pilvin pennun, pienen ihanan Chilin, koti. Meille siis erittäin merkityksellinen blogi pikkupippurin edesottamusten seuraamisessa.

Viivi o.s. Redcheetah's Pouta: Pilvin ihana sisko-kulta. Mahtavan persoonallisuuden omaavan Viivin kuulumisia. Blogi, joka piristää ja ilahduttaa kerta toisensa jälkeen! Pilvin lemppari. ;)

Ja kuinkas sattuikaan! - virallisessa listassa olisi juuri sopivasti kolme paikkaa vapaana - mainioita kuulumisia ja hauskoja selostuksia touhuista on tullut sähköpostilla Milon, Wilman ja Pyryn perheiltä - - että kyllä tänne vielä muutama lempiblogi mahtuisi *wink, wink*

- - -

Ja sitten vielä yksi vakiovierailukohteista blogimaailmassa - joskin poiketen karvalapset-blogin tiukasta kissa-aihelinjasta tällä kertaa. Mutta olkoonpa täällä vaikka kolmijalkaisen Pilvi-kissamme kunniaksi:

Vammaisen vartalon kuvat: Loistava blogi ruumiillisuudesta, vammaisuudesta ja vammaisen kehon esittämistavoista. Hauskaa, ajatuksia herättävää ja oivaltavaa asioiden ja ilmiöiden tarkastelua. Merkityksellinen blogi monellakin tapaa.


8.4.08

Vanhakin nyt nuortuu...


Pentujen lähtö on ollut perheen vakiokatraalle sekä iloinen että vähän haikeakin tapahtuma. Lähtöiltana kaikki kolme etsivät pentuja kovasti, kun kuljetusboksi palasikin reissusta tyhjänä eikä penskoja näkynyt missään. Tarkasti tutkailtiin ikkunasta parvekkeen jokainen nurkka ja kurkotettiin ikkunaa vasten tarkistamaan, etteivät mokomat piilottele seinän vieressä.

Pilvi tarkisti terraariohyllyn alta moneen otteeseen ja Morrikselle tuli jo ihan hätä sen luullessa, että penskat ovat jääneet loukkuun ruokakaappiin. Nimittäin pennuilla oli kaapissa tietty nurkkaus, johon tunkivat itsensä kilpaa aina kaapin oven auetessa. Sieltä sitten tavallisesti niitä kaivettiin esille aina seuraavan tunkiessa tilalle :D Morris siis epäili, että olimme unohtaneet pentuset kaappiin, eikä antanut hetken rauhaa, kunnes käytiin kaikki yhdessä tarkistamassa kaapin nurkka ja hyllyt.

Pikkuhiljaa valkeni totuus - - ja sitten alkoi bileet! Vihdoinkin saa leikkiä leluilla IHAN RAUHASSA ilman, että heti ryntää neljä pikkuista innoissaan lelujen kimppuun! Pilvi olikin täydessä vauhdissa jo seuraavana päivänä. Nopeasti myös Santtu ja Morris liittyivät mukaan leikkiin.

Sittemmin tilanne on hieman rauhoittunut ja palannut normaaliksi. Pientä pentujen ikävää on ajoittain vielä ilmassa. Erityisesti Morris tuntuu välillä haikailevan itselleen leikkiseuraa, kun tytöt vetävät sikeitä ja on niiiiiiiiiin tylsää.

"Vipinä ja vilske"-kiintiön ylläpitäminen on nyt siis siirtynyt takaisin vakiopoppoon harteille. Kiitokset pennuille touhotusviihteestä, joka ilahdutti kovasti sekä meitä ihmisiä että kissakolmikkoa - - toivottavasti korkean höpöttelytason ansiokas vakiinnuttamistyö jatkuu uusissa kodeissa. :)

6.4.08

Pilvin kiitos

(kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla)

Lähetämme kiitokset myös tätä kautta Pilviltä ja perheeltä kaikille teille, jotka olitte tukenamme Pilvin jalan amputaation ja leikkauksista toipumisen aikoihin. Ihmisten pientä kissaamme kohtaan osoittama välittäminen, tuki ja lämpimät ajatukset auttoivat ja kantoivat eteenpäin. Kohtasimme matkan varrella monia ihmeitä.

Kiitos!

Erityiskiitos vielä Söpö-emolle ja Tiridoll's ragdoll-kissalalle mittaamattoman suuresta avusta, sijaiskodin tarjoamisesta ja pentujen hoidosta vaikean tilanteen keskellä.

1.4.08

Vauvat maailmalla

Wilma

Vaavat lähtivät uusiin omiin koteihinsa muutama päivä sitten. Ylpeänä saimme seurata, miten reippaasti ja rohkeasti kukin pikkuinen vuorollaan otti uuden kodin ja ihmiset omikseen - muutama jo siinä hetkessä melkein uudet kissakaveritkin. :) Hienoja, avoimia pikkuabyja koko konkkaronkka.

Milo

Kuulumiset kertovat, että kaikilla on lähtenyt uusi elämä hienosti liikkeelle ja ovatpa tainneet jo täysin lumota omat ihmisensä valloittavilla luonteillaan. Uusien kissakavereiden hurmaaminen etenee pennuilla kullakin omaa tahtiaan, mutta edistystä tapahtuu - joillain nopeammin, joilla vähän hitaammin, mutta tapahtuu kuitenkin.

Pyry

Kiitokset kuulumisista uusille perheille. On ollut mukavaa kuulla pentujen touhotuksista ja huomata, miten kivasti uudet omat ihmiset ovat nyt jo löytäneet uusien pienokaistensa ihanat persoonallisuudet ja piirteet. :)

Chili

Pienen pippuritytön, eli Chilin, kuulumisia löytyy jatkossa Tassunjälki-blogissa ja koko nelikkoa pääsee ihailemaan kuukauden lopulla Helsingissä PetExpo-tapahtuman yhteydessä järjestettävässä kissanäyttelyssä. Sitä täällä jo odotellaan innolla :)