21.2.07

Näyttelytunnelmia

Kaksi viimeisintä viikonloppua on mennyt mukavasti näyttelytunnelmissa. Ensin oli Turussa esittelynäyttely, jossa Pilvi edusti abessinialaisia hienosti, vaikkakin ainoana. Hyvänä seurana oli onneksi useampi sisarusrotua, eli somaleja, edustava kissa.

Päivä kului mukavasti ihmisten kanssa kissoista jutellessa ja Pilviä esitellessä. Innovatiivisella pahvieste-agilityradalla toteutetussa kisassa aby-somppujen Team Riista vei upeasti kolmoisvoiton - liekö viime vuoden lopun tiukalla erikoisnäyttelytreenauksella osuutensa asiaan ;)

Esittelynäyttelyn kruunasi osaltamme se, että velipoika perheineen sekä mummo saapuivat myös ensimmäistä kertaa katsomaan, mistä ne kissahullut aina puhelevat ja missä viikonloppujaan viettävät. Oli varsin mukavaa saada jakaa harrastus myös omien läheisten kanssa.

Viime viikonloppuna edessä olikin sitten isompi urakka. Lähdimme nimittäin näyttelyyn Jyväskylään ja matkan pituuden vuoksi reissu aloitettiin jo hyvissä ajoin näyttelyä edeltävänä päivänä.

Morris ja Santtu jäivät kotiin hyvään hoitoon ja suuntasimme Pilvi boksissa kohti Keski-Suomea. Piipahdimme matkalla sukulaisia tervehtimässä Tampereella. Samalla Pilvi pääsi jaloittelemaan ja tutkimaan paikkoja. Matka jatkui taas - Pilvin osalta pitkälti unten mailla - ja perille saavuimme vähän ennen puolta yötä.

Seuraavana aamuna sitten näyttelyyn. Piiiiiiiitkän eläinlääkäri- ja ilmoittautumisjonon jälkeen löysimme Pilvin häkkipaikan, mutta samalla kuulimme, että Pilviä odotellaan jo tuomarinpöydälle - joten eipä muuta kuin katti kainaloon ja menoksi.

(Kuvat avautuvat isompana niitä klikkaamalla.)

Siinä sitten tuomarisetä tutki ja mietti. Pilvi pysyi kiltisti pöydällä ja minua jännitti niin vietävästi! Hyvät arvostelut tuli. Sopivasti plussaa ja asioita, jotka voisivat olla vielä enemmän jotain, vaikka olivat kuulemma ihan hyvä niinkin. Perusteellisesti ainakin tuomari selitti ajatuksiaan ja oli kiva kuulla, mitä sanottavaa hänellä oli, sillä aikaisemmin yleisöstä Pilvin arvosteluja seuranneena, en ollut kuullut tuomareiden puheita. Erityiskiitosta sai Pilvin turkki, joka oli tuomarin mukaan erittäin hienossa kunnossa (ja minä kun aina pelkään, että turkki on ihan karsee ja minut ajetaan sen takia näyttelypaikalta ulos!) :D

Värin paras-kisakin saatiin aikaan ja voittaja oli Rantavontun Tulihännänalla. Tuomarin parhaan valintoihin abyista jatkoivat sekä Pilvi (nuorista) että Tulihännänalla (avoimesta luokasta).

Tuomarin parhaan valintoihin saavuimme lähelle tuomarin pöytää odottelemaan jo hyvissä ajoin ja ilahduin kovasti, kun ihmiset tulivat siinä istuskellessamme tervehtimään ja ihastelemaan Pilviä. Pidän juuri siksi esittelynäyttelyistä - on mukavaa saada kertoa ihmisille abyista ja esitellä Pilviä kiinnostuneille. Arvostelunäyttelyissä vuorovaikutusta yleisön kanssa ei ole yhtä paljon (ja vaikka nyt joku näyttelyinnokas lynkkaisikin - itse tykkään ehdottomasti enemmän siis esittelynäyttelyistä).

Törttöilin tietysti sen verran, että vein aluksi Pilvi vahingossa esille liian aikaisin, kun luulin kissan vuoron olevan silloin, kun tuomarin assistentti ympäröi sen numeron ja ruksii yli edeltävät. No - eipä ollutkaan niin ja nolona palasin Pilvin kanssa odottamaan - lohtuna sentään, että en ollut ainoa, joka oli ymmärtänyt merkinnät väärin :)

Lopulta, kun oli Pilvin _oikea_ vuoro, tuomari mietti ja pohti ankarasti. Jälleen tuli kehuja eritysesti Pilvin turkista ja tickingistä. Ilmeisestikin valinnan tekeminen oli vaikea, sillä tuomari pohti ja katseli moneen kertaan uudelleen. Jossain välissä tuomari kommentoi, että valinta tapahtuu ehdokkaista Pilvin ja erään punavalkoisen manxin välillä (taisi olla Briar-Brae Minni Hiiri ?). Tuomari kulki pohtiva ilme kasvoilla kissalta toiselle palaten aina vain uudelleen Pilvin luo.

Lopulta tuomari teki päätöksensä ja valitsi Pilvin tuomarin parhaaksi ja näinollen myös mukaan paneeliin.


Paneelia Pilvi odotteli melko pitkään paneelihäkissä, sillä ykkös- ja kolmoskategorian paneelikissat kutsuttiin kaikki häkkeihin ja vasta sitten aloitettiin ykkösten arvostelut. Pilvin vuoro oli vasta kolmoskategorian kissojen loppupuolella.

Ilmeisesti häkissä ei kuitenkaan ollut ollut mälsää, sillä Pilvi oli suhteellisen rauhallinen, kun assistentti lopulta saapui sen kanssa paneelipaikalle. Jonkin verran pikkuinen pippuripakkaus kommentoi käsittelyä, mutta pysyi muuten rauhallisena.

Lopputuloksena paneelista oli Pilville yksi ääni ja voittajaksi julistettiin upean näköinen täplikäs kissa (jonka nimen laitan tänne oitis, kun keksin jostain, mikä se on - ilmeisesti rotu oli ocicat?)

Paneelin jälkeen oli sitten jo pian aika alkaa pakata tavaroita ja suunnata kotimatkalle. Paluumatka meni ripeästi ja illalla, kun päästiin kotiin - oli tietysti näyttelypäivän loppurallin paikka, eli Morris, Santtu ja Pilvi juoksivat kaksituntia taukoamatonta rallia höpöhyppyineen kaikkineen, kunnes koko porukka rauhoittui yöunille.

Erityiskiitos näyttelypäivän onnistumisesta kuuluu lähihäkkien asukkien omistajille, jotka auttoivat tyhmää ekakertalaista selviämään koitoksesta kutakuinkin hyväksyttävällä määrällä kohellusta ja häröilyä.

Terkut erityisesti Tintille ja omistajille - oli huippukiva jutella ja en kyllä todellakaan olisi selvinnyt päivästä kunnialla ilman kaikkea apuanne! Eli terkut Pilviltä ja perheeltä naapurihäkin komealle kollille sekä suloiselle Tyyne-neitoselle.

Ei kommentteja: