6.8.07

Aurinko(sumo)paini

Kuvan saa suuremmaksi sitä klikkaamalla...

Viime päivinä kodissamme on aikaa vietetty urheilun merkeissä. Käynnissä on nimittäin aurinkopainin maailmanmestaruuskisat. Ylpeinä saamme todeta, että kaikki finaaleihin yltäneet osanottajat edustavat kotomaatamme, vaikka yksi finaalin vahvoista ennakkosuosikeista onkin varsinaiselta alkuperältään abessinialainen.

Kuten kaikki varmasti tiedämme, aurinkopaini muistuttaa häkellyttävästi ihmisten parissa varsinkin itäisissä maissa harrastettavaa sumopainia - sillä poikkeuksella, että painikehä on neliskulmainen. Perusperiaate on kutakuinkin sama - eli vastustaja pitää saada sallituin painiliikkein ulos kehästä. Kehän lattialle saa käydä halutessaan vaikka maate, mutta pureminen ja ihon rikki raapiminen on kiellettyä. Poikkeuksena tavallisesta sumopainista - aurinko(sumo)painissa voittaja saa jäädä painikehään päiväunille.

Ottelut käydään aina tiettyyn aikaan päivästä (koska kisa-ajan ulkopuolella painikehä hukkuu aina mystisesti johonkin?!) ja lajissa kisataan ainoastaan kauniina päivinä. (Muina päivinä ei ehdi, kun on kiire nukkua enemmän.)

Tämänhetkisen pistelaskutilanteen mukaan Morris johtaa kisaa karvan verran. Pilvi tulee hyvänä kakkosena ja saattaa jopa vielä ottaa Morriksen kiinni. Santtu on pudonnut aiemmasta tilanteestaan hieman, jäätyään pois muutamasta ottelustaan toisaalla järjestetyn leluhiirijahdin houkuttelemana.

Jännää on kyllä, jännää!

**Huomautettakoon vielä kisaajalle Pilvi-piiperöinen: "Kisa-alueella ja varsinkaan painikehässä makoilu otteluiden välillä ilman siihen oikeuttavaa ja sitä edeltävää voittoa, ei nosta kisaajan kisapisteitä, vaikka kuinka kisaaja niin toivoisi." (Pisteidenlaskujärjestelmää ei myöskään muuteta, vaikka kysyjä olisi kuinka pieni, söpö ja kehräävä tahansa.)

2 kommenttia:

Kuu-Katjaana kirjoitti...

*HA-HA-HA-HA*
Vedet tirskuu silmistä kun niin naurattaa!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä on kesää jäljellä... Tsemppiä Pilvi-kaunokainen, söpöllä sinnikkyydellä voittoon :-))
T.Kannustusjoukot Espoosta