11.6.11

Hottis misut helteellä

Helteiden saavuttua on Karvalasten luona käynnistetty jälleen JÄÄPULLOTEHDAS. Tämä viilennyskeino sai viime kesän kuumuudessa kissoilta täydet pisteet ja suosio ei tunnu lainkaan hiipuneen. Karvalasten mielestä siis ehdoton ykkönen!

"Reippaana" poikana Morris on laatinut kommentaarin muutamista muista käytössä olleista jäähdyttelyjipoista (yleiseen mukavuuteen helteillä - eivät riitä lämpöhalvaustilanteessa).


Jääpalat vesiastiassa
Eivät lisää meillä juurikaan juomista, mutta ovat hurjan hauskat kaivaa astiasta lattialle. Täydelliset kesähelteiseen jääkiekkopeliin (hehe - JÄÄkiekko - tajuuksä! eheh).

Pelin tavoitteena on luikutella jääpalaa olohuoneen tai eteisen poikki mahdollisimman pitkälle (lue: pois muilta). Taidokkaista luistelukuvioista saa lisäpisteitä.

Voittaja saa syödä kiekon - joka lisää ainakin voittajan nesteensaantia.

"Jäätelö"
Tämä on variaatio "jääpalat vesiastiassa" -metodista. Pieneen määrään vettä lisätään jauhelihaa, verta tms ja neste/mössö pakastetaan jääpalarasiassa. Helteellä "lihajäätelöt" laitetaan ruokakuppiin, jossa niitä voi käydä nuolemassa tai syömässä niiden hiljalleen sulaessa. Jokainen voi itse säädellä, miten paljon ja miten kylmänä jäätelönsä haluaa syödä.

Varsin maukas viilennyskeino. Jäätelöt toimivat myös oivallisesti verisempänä versiona aiemmin mainitusta jääkiekkopelistä, mutta jostain syystä se on meillä kiellettyä...?

Lihapaloista tehdyt "jäätelöt" lähdössä pakastimeen.
(Ensimmäiseen kokeiluun kannattaa käyttää jauhelihaa,
jotta pala maistuu ja haisee heti lihalle.)

Kissan kasteleminen
tai kostealla pyyhkeellä sively
Märät pyyhkeet eivät ole saaneet täällä suurta suosiota. Tästä on varmasti eri mielipiteet eri kissoilla. Jotkut kuulemma viihtyvät esim. kostean pyyhkeen alla, mutta karvalapsilla kosteus pestään nopeasti pois ennen kuin se ehtii turkkia viilentämään, joten muut keinot ovat osoittautuneet tehokkaammiksi. Kastutteluun on suostuttu vasta tosihelteillä. Huom! Lämpöhalvauksessa tämä on ensiapuna paras ja nopein!

Suoja suoralta auringolta
Tarkoittaa varjoisia ja viileitä oleilupaikkoja (esim. pahvilaatikkoidea yllä olevassa jääpullolinkissä) sekä verhojen pitämistä suljettuna auringonpuoleisissa ikkunoissa.

Ilmanvaihto
Kissat ovat koiria herkempiä vedolle. Puhaltimista ja tuulettimista eivät karvalapset ole erityisesti innostuneet ja niiden ilmavirtaa vältellään, mutta toki ne parantavat sisätiloissa ilman liikkumista painostavan kuumina kesäpäivinä.

Raikas luonnollinen kesätuuli sen sijaan aikaansaa yleensä nautinnollista massukarvojen vilvoittelua, joten parvekkeen verkotus on ollut ehdottoman pop!

"Tää on sitten tällainen tää verkko.
Saanko mä nyt sen jäätelön?"


Vesiastioita lisää
Tämä on sekä hyvä että huono. On kivaa, että laiskana kattina ei tarvitse lähteä kauas veden hakuun - - mutta kipot ja kupit (lue: vesimiinat) sinne tänne siroteltuina haittaavat tuntuvasti normaalia riekkumista.

Furminator / Harjaaminen
Tämän halusi joukkoon lisätä Santtu, jolla on porukan paksuin aluskarva.

Kuumalla säällä ei ole kiva ahdistua liian paksusta turkista ja karvaa täynnä olevasta massusta. Ylimääräisen alusvillan poistaminen esim. Furminaattorilla keventää oloa ja viilentää ihoa - ja tietystikin - tuntuu niiiiiiiiiiiiin ihanalle!

Mites teillä?
Coolina kattina pysyttelyyn on monia muitakin keinoja. Omat suosikit voi lisätä kommentteihin. Ideoita otetaan ilolla vastaan. :)

6 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Meillä jääpalat eivät kiinnosta, mutta suihkupullo on hitti. Vielä mahtavampaa on, jos emäntä kastelee takapihaa letkulla (järvivettä), Indy rakastaa veden perässä juoksemista. Piki kävi tänään vahingossa uimassa piha-altaassa, vain peräpää kastui, mutta näytti tuntuvan ihan kivalta. Mutta parasta on ulkoilu - aamulla tosi aikaisin emäntä levittää viltin varjoon, asettuu itse sille ja herrat ovat hihnoissaan yökasteen seassa nurmikolla, varjossa. Takaisin sisälle ei suostuta kuin kantamalla.

Karvalapset kirjoitti...

Villasukka: Olitpa nopea! Ja hienoja ideoita :)

Kasteluletkuleikki kuulostaa mahtavalta!

Tosiasiassa karvalapsistakin Pilvi on sellainen, että vesi ei sitä pelota. Välillä on kiva käydä mm. kahlaamassa pesuvatiin laitetussa viileässä vedessä.

Mutta Morris ei moista epäkissamaisuutta tutkimukseensa hyväksynyt. Aiheesta syntyi kyllä melkoinen naukumiskisa. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on keksitty jääpala vesiastiassa, tosin se on tähän mennessä kiinnostanut vain Liljaa. On neiti niillä kuitenkin leikkinyt, ja ainakin uskottelen itselleni, että siinä samalla tulisi juotuakin vähän enemmän.

Eilen yritettiin turvottaa raksuja vedessä (kun meillä on aina raksuja iltapalaksi), mutta eiväthän ne sitten enää kissoille kelvanneet. Mutta hei, miksei me olla keksitty noita lihajääpaloja!

Anonyymi kirjoitti...

Tuplakommentti: Jääpullot testattu, hyvin toimii! :) Kiitokset vinkistä.

Viivi kirjoitti...

Kylmä kaakelilattia toimii meillä, jos hätä yllättää... Jäätelö kuullostaa loistavlle!!

Karvalapset kirjoitti...

Jutta >
Varmasti lisää nesteensaantia ja viilentää myös kehoa muuten, koska vesi haihtuu märästä tassusta ja viileä vesi vaikuttaa parhaiten vähäkarvaisissa kohdissa, kuten korvat, massu ja tassut.

Viivi >
Voih! Olisipa meilläkin kylmä lattia!
Parvekkeelta on kesäisin pari lattialautaritilää nostettu pois, jotta kissat voivat viilentää massua betonilattiaa vasten, mutta oikein kuumana päivänä sekään ei enää pysy viileänä.