11.1.07

Leppoisia hetkiä Lohjalla

Pilvi piti abyjen lippua korkealla sunnuntaina Lohjalla järjestetyssä kissojen esittelynäyttelyssä. Uskollinen huoltojoukko porhalsi aamutuimaan pikkukatti kopassa paikalle sellaista kyytiä, että (uskomatonta kyllä!) Pilvi oli aivan ensimmäisten paikalle saapuneiden kissojen joukossa. Ja vieläpä eksymättä - tai noh, jos sitä yhtä pientä hapuilua ei lasketa.

Valittiin Pilville paikka ja pian häkissä oli sekä sisustus että tähti itse. Abessinialaisia ei saapunut paikalle muita, mutta onneksi sentään saatiin vierustoveriksi pari serkkurodun edustajaa, eli somalikissat Bella ja Sini.


Päivä etenikin sitten rattoisasti kissoja esitellen, yleisön kysymyksiin vastaillen sekä Bellan ja Sinin omistajan kanssa jutustellen. Jänskätysterapiaa tuli sopivissa määrin rotuesittelyissä, joissa siis noustaan yleisön eteen lavalle kissan kanssa samalla, kun tapahtuman juontaja kertoo kaikenlaista rodusta ja sen piirteistä.


Esittelyjen välisen ajan Pilvi vietti häkissään yleisöä uteliaana killittäen, nukkuen, siliteltävänä ja yleisesti ottaen ihailtavana ollen. Välillä käytiin istumassa yleisön joukossa ja kovasti olisi pienen piipertäjän tehnyt mieli lähteä ihan omille seikkailuilleen, mutta kurja, paha ja tottelematon palvelusväki ei siihen mahdollisuutta antanut.

Niinpä oli tyydyttävä lekottelemaan häkissä ja katselemaan välillä tungokseksi asti kertyvää, ohikulkevaa yleisöä. Varsin kätevästi se sujuikin omasta pikku pesästä käsin, mutta välillä, kun halusi hieman vaihtaa näkökulmaa, pikkuinen kiipesi "iskän" rakkaudella rakentaman upouuden häkkitason päälle.


Reipas pieni piiperöinen käyttäytyi kuten hieno neiti konsanaan - varsin mallikkaasti. Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä rennommin Pilvi oli. Esittelyjen aikana tyttö nökötti kiltisti kannettavana. Toisen esittelykierroksen alkaessa pikkuinen oli juuri saanut unen päästä kiinni, joten pienen herättelynkin perään oli vielä sen verran unihiekkaa silmissä, että aivan heti ei tainnut tajuta olevansa taas lavalla.

Näyttelyasento sitten herätteli uneliaita lihaksia sen verran, että pikkuinen päätti yks kaks yllättäen venyttäytyä oooooiiiiikkkkkeeeeeeiiiinnnn pitkäksi pötkyläksi esittelyn aikana ja ojensi eturaajat suoraan eteenpäin ja takaraajat aivan tikkusuorana taaksepäin niin, että taisi jo yleisökin ihmetellä huvittuneena, mikä ihmeellinen näyttelyasento tuo tuollainen on!

Päivä sujui niin kivasti ja nopeasti, että kotiinlähdön aika tuli melkein ennen kuin tajusikaan. Kimpsut ja kampsut siis kokoon, kissa koppaan ja paluumatkalle. Matka sujuikin sitten nopeasti kaikkien paitsi kuskin nukkuessa tyytyväisinä koko reissun kotiin asti.

Kotona Morris ja Santtu tervehtivät Pilviä ja nuuhkivat taas tuttuun tapaan näyttelytavarat sekä erityisesti kassin siltä varalta, että sieltä löytyisi namiruokia. Sillä välin Pilvi juoksi asunnon läpi ja tarkisti, että kaikki on siellä, missä ennenkin. - - Sitten ei koko näyttelyä enää muistettukaan ja loppuilta kului rattoisasti hurjissa hippa- ja painileikeissä.

Seuraava näyttely onkin sitten toivon mukaan Jyväskylässä ensi kuussa. Tervetuloa siis sinne moikkaamaan pikkuista Pilvi-piipertäjäämme!

Ei kommentteja: