6.8.10

Kuuma!

Morriksen kuva kissakuvahaasteeseen aiheella KUUMA:


Aiheesta inspiroituneina, karvalapset haluavat esitellä yhden monista keinoista, joiden avulla tukahduttavat hellepäivät muutettiin tänä kesänä leppoisan kesäisiksi kissanpäiviksi karvalasten kodissa.

Helleaallon iskiessä henkilökunta asetettiin hälytystilaan ja sota kuolettavaa kuumuutta vastaan alkoi. Keittiön nurkkaan viattomanoloisesti pinotut tyhjät limukkapullot paljastuivatkin salaiseksi asevarastoksi. Pullot täytettiin vedellä ja aseteltiin kylmäkallejen kavereiksi pakastimiin jäätymään.

Karvalasten salainen ase: JÄÄPULLO

Pakkasherran suoritettua tehtävänsä, umpijäiset helteenkarkoitusohjukset saatiin käyttöön ja karvalasten oloa helpottamaan seuraavalla tavalla: Jäinen pullo kääräistiin kierroksen verran pyyhkeen sisään ja jätettiin sopivan varjoisaan lepäilypaikkaan. Ylijäävästä pyyhkeenosasta sai kätevän makuupehmusteen, jolla maatessa jäähdyttelijä voi itse säätää viilennysastetta asentoaan tai loikoiluetäisyyttään muuttamalla.

Asearsenaalia oli runsaasti, kiitos palveluskuntaan kuuluvan limonaadin suurkuluttajan, joten viileät makuupaikat olivat auki 24h ilman jonotusta. Käytössä olevan jäämassan sulaessa ja jäähdytystehon laskiessa alle hyväksyttävän rajan, vaihtui pullo lennossa toiseen pakastimessa vuoroaan odottelevaan.

Pilvi näyttää, miten mukavaa jääpullon käyttö voi olla.
Tässä viilennyksen kohteena oikeanpuoleinen kankku & kylki:


Pilvin makuupaikan alla oleva pahvilaatikko toimi samalla myös mainiona vilvoitteluluolana. Pahvilaatikon sisänurkkaan asetettu jääpullo viilensi miellyttävästi laatikon sisällä olevan ilman ja muodosti karvalapsille oivallisen chillailumestan, jossa nämä kävivät piipahtamassa kuumaa pakoon.

Kerrostaloasunnosta puuttuva ilmastointi / jäähdytyslaitteisto korvattiin varsin edullisella ja yllättävän toimivalla innovaatiolla. Joukko jääpulloja aseteltiin keilaradan keilojen tapaan pystyyn lattialle. Näin syntyneen jäähdytyskennon eteen puhkumaan pieni pöytätuuletin, toiselle puolelle sopivasti vapaata pötköttelytilaa ja avot! Loistava jäähdytyslaite valmiina vilvoittamaan ja virkistämään väsyneimmänkin helleraadon. Kyhäelmä ei toki ollut estetiikan mestarinäyte, mutta tarkoitukseensa varsin toimiva ja karvalasten lämpimästi (no pun intended) suosittelema.

Kerräämme mieluusti lisää uusia ideoita tulevien kesien varalle, joten jätä kommentti ja kerro, millä keinoilla palvelusväkesi huolehtii mukavuudestasi kesäkuumilla.

6 kommenttia:

ruusupioni ja Börre kirjoitti...

Hieno idea. Mikäpä tuossa on vilvoitellessa.

Tassu kirjoitti...

Mun äiskä kasteli mut vedellä! Ei se edes ollut kovin kamalaa.

Kiitos mainiosta jäähdytinvinkistä. Äiskä aiko kokeilla sitä heti ensi viikolla myös omassa puodissaan, jossa on kamalan kuumaa:-)Harmi, ettei meillä ole varastossa paljoa tyhjiä pulloja - ne viedään aina heti kauppaan ja rahoilla ostetaan porsaanfilettä mulle:-)

Karvalapset kirjoitti...

Tassu >
Kiitos vinkistä. Täällä käytettiin myös turkin kostuttamista ja märän pyyhkeen alla loikoilua. Kokonaan kastelua ei kokeiltu, mutta se on varmasti paras keino jos kissan lämpö nousee liikaa.

Mayo kirjoitti...

Kiitos mainiosta neuvosta. Saa kai käyttää...ensi kesänä?
Tyylikäs kisu.

Tiikerikissat kirjoitti...

Ihania kuvia kauniista kissoista! ♥

Loistava idea toi jääpullo, itse jouduttiin viemään kissat viime kesänä hoitoon pahimmiksi helteiksi kun yksi sai lämpöhalvauksen ja parveketta kun ei ole :/

Janna kirjoitti...

Varmasti toimiva idea! Olisipa itsekin tajunnut kokeilla. Meillä viime kesänä sai myös kyllä hikoilla. Ensi kesäksi aiomme hommata jäähdytyslaitteen. Meillä on pieni asunto ja myös melko korkealla kerrostalossa, sanotaanko että lämpötila alkaa nousta melkoisen nopeasti kun helteet saapuu.