19.12.07

Eikä vieläkään...

Kotiuduttu ollaan taas eläinlääkäriltä ja Pilvillä on edelleen 4 jalkaa tallella. Valitettavasti sekään ei tällä kertaa ole iloinen uutinen. :/

Lääkäriin päästyämme Pilville annettiin rauhoite - tällä kertaa se tavanomaisesti käytössä oleva, koska tassun verenkiertoa ei enää ole tarpeen erityisellä tarkkuudella suojella - jalkahan oltiin poistamassa. Aikaisempaa tassun varpaiden poistoa varten Pilvi sai harvemmin käytössä olevaa rauhoitetta, jolla on pienemmät riskit verenkierron heikentymisen suhteen, jotta tassun paranemiselle olisi parhaat mahdollisuudet.

Yllättäen kävi kuitenkin niin, että yleisesti käytettävä rauhoite aiheuttikin Pilville nopeasti kehittyneen keuhkoödeeman, eli Pilvin keuhkot olivat alkaneet täyttyä nesteellä rauhoiteen alkaessa vaikuttaa. Lääkäri onneksi huomasi tilanteen ennen kuin se pääsi kehittymään kohtalokkaaksi ja Pilvi sai pikaisesti rauhoitteen vasta-aineen, nesteenpoistolääkkeen ja happea. Sen suhteen selvittiin siis tavattoman suurella säikähdyksellä. Iso KIITOS tarkkaavaiselle ja asiantuntevalle lääkärille ja hoitohenkilökunnalle siitä, että tilanne saatiin nopeasti hallintaan.

Jalan leikkausta ei kuitenkaan voitaisi siis suorittaa tänään, koska Pilvin elimistö ja keuhkot tarvitsisivat aikaa palautua. Alunperin lääkäri arveli, että leikkaus jouduttaisiin siksi siirtämään ainakin joulupyhien tuolle puolen. Muutaman tunnin tarkkailussaolon aikana Pilvin keuhkojen tila kuitenkin parani niin, että lähdön yhteydessä lääkäri puhui jo mahdollisesta leikkausajasta huomiselle. Lopulta lääkärin ja hoitajien aikataulut onnistuttiin kuitenkin sovittamaan perjantaiselle leikkaukselle - eli jälleen odotamme "maagista ylihuomista".

Kotimatkaa varten vielä nesteenpoistolääke ja kortisonipistos. Matkalla todettiin käytännössä Pilvin keuhkojen toimivuus, kun nesteenpoistolääkkeen siivittämänä pikkuneidille tuli hurja pissahätä ja miukukarjuselostus aiheesta oli sen mukainen. Hiekkahotelli-helpotus onneksi rauhoitti tilanteen nopeasti.

Nyt olemme kotosalla. Pilvi nukkuu jalkojeni päällä - nukahti siihen tassutettuaan poskeni ja pestyään tarkasti nenänpääni. Katson pientä uinuvaa kissaamme ja kaikesta huolimatta, juuri tässä hetkessä - - - olen kiitollinen.

Ei kommentteja: