12.12.07

Hyvä tyttö, reipas tyttö

Tänään kävimme lääkäritädin luona vaihtamassa siteen Pilvin tassuun ensimmäisen kerran leikkauksen jälkeen. Odotellessamme, kävi viimehetken tsemppejä toivottamassa lähistöllä asuva ystäväpariskunta. Myös Pilvin kasvattaja saapui tervehtimään pientä neitosta ja pyysimme häntä jäämään toimenpiteen ajaksi.

Lääkäri toivoi, että Pilviä ei tarvitsisi rauhoittaa siteen vaihtoa varten, jotta rauhoitusaine ei pääsisi heikentämään jalan verenkiertoa. Tähän saakka tyttö on selviytynyt kaikista hoidoista upeasti, joten päätimme kokeilla, millä tuulella tänään oltaisiin. Ja jälleen hoitohenkilökunnan ihmetykseksi, Pilvi käyttäytyi esimerkillisesti.

Hieman tuli tekstiä siitä, kun piti niin kovin kauan olla paikallaan sidettä laitettaessa. Neiti ottikin kunnon venyttelyt pöydällä heti uuden paketin jalkaansa saatuaan. Sidettä kiinni pitävän teipin irroittaminen taisi vähän nipistää, mutta muuten homma meni suhteellisen hyvässä yhteisymmärryksessä iskän silitellessä potilaan otsaa ja äipän kuiskutellessa rohkaisua neidin korvaan.

Tassu näytti lääkärin mukaan hyvältä ja jos paraneminen etenee samaa rataa, jalan tulevaisuus näyttäisi lupaavalta. Mitään takuuvarmaa tietysti ei vielä voi kuitenkaan sanoa. Tuntui kuitenkin rohkaisevalta, että ainakaan huonompaan suuntaan ei olla menossa.

Kipulaastari jouduttiin vaihtamaan, koska edellinen ei ollut pysynyt kunnolla kiinni. Tyttö ei sitä ole päässyt repimään, mutta osansa tekevät niin ihon luontainen rasva kuin neidin joustavan abymainen liikehdintä, joka vanuttelee nahkaa sen verran, että tarra-aine irtoilee. Toivotaan, että tällä kerralla laastari pysyy kunnolla kiinni - muussa tapauksessa siirrytään takaisin suun kautta otettaviin kipulääkkeisiin.

Ylihuomenna jälleen palaamme lääkäriin - siihen asti hoitona on ruoka, juoma ja lepo sekä mahdollisimman vähän rasitusta jalalle. Äippä onkin majoittunut Pilvin kanssa makuuhuoneen lattialle iskän huolehtiessa Morriksesta ja Santusta oven toisella puolella. Nyt kun vaan neiti malttaisi pysyä aloillaan ja levätä... ;)

2 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Hienoa Pilvi! Jatka samaa tsemppivauhtia ja kohta pääset paketista eroon ja takaisin omien lapsosten hoitamiseen. Olen oikeasti superylpeä sinusta siskoni, olet paras mahdollinen esikuva kaikille lääkärivisiitin kokeville. Paljon parantavia ja voimistavia tassutuksia ja terkut myös huoltojoukoille!

Karvalapset kirjoitti...

Isot kehräysterveiset ja kiitokset muistamisesta rakkaalle Viivi-siskolle! T:Pilvi-piiperöinen :)